Resultaterne fra årets første robotevent tegner godt

Svendborg Teknisk Gymnasium HTX lagde forberedelse, velegnede lokaler, teknologier og god stemning til årets første robotevent ´RoboMotion´ d. 31. januar. Omtrent 150 unge blev budt på forskellige robotworkshops, konkurrencer og inspirerende oplæg fra Danmarks stærke robotbranche.

Flere ingeniører imponerede med beretninger fra praksis i deres virksomheder. Edin Zubcevic fra Interterminals lagde ud med eksempler på, hvordan 3D-scanninger i storskala format kan ændre produktionsmetoder og øge præcision. Senere gav Rasmus Andersen fra Onrobot indsigt i, hvad der skal til, når robotter selv skal benytte værktøj i automatiserede produktionsprocesser. Der blev også plads til overvejelser om, hvilken rolle finnish og design spiller ved præsentation og accept af robotteknologier.

De unge gæster fra Rantzausminde og Nymarkskolens 7. og 8. klasser blev taget godt imod af HTX-elever, som introducerede dem til de nye teknologier og hjalp dem videre undervejs. Uanset, om man brugte Lego Mindstorm, VEX eller Arduino, så fik alle bygget en robot, og programmering indgik også. For de ældre elevers vedkommende, var RoboMotion en del af deres længerevarende forløb på HTX. På de forskellige konkurrencebaner var der nu chance for at afprøve, hvordan de forskellige robotkoncepter kunne klare de fysiske love.

Lærere og elever havde afsat hele fredag eftermiddag, og der blev også lige lidt tid til kaffe, kage, sodavand og pizza. Men ellers stod den på udforskning af teknologierne og konkurrencer.

Skolens direktør Allan Kruse og rektor Søren Jan Rasmussen var imponerede:

De er supergode, de unge! Jeg er også rigtig glad for at vores HTX elever tager sig godt af folkeskoleeleverne. Der ligger masser af læring i det for alle elevgrupper. Og så er det jo bare hyggeligt, når de racer rundt med robotterne, spiller musik og har det sjovt. Det er så godt, at lærerne ville lægge engagement og kræfter i det her.

Det er også helt fantastisk, at Region Syddanmark understøtter os i, at vi hele tiden kan videreudvikle vores undervisning med teknologier. Det er jo her på Sydfyn, vi laver de kommende robotingeniører!