Vi inddrager forskning og netværk

Forskningsledsagelse fra Syddansk Universitet

Forskere fra SDU Embodied Systems for Robotics and Learning, Teknisk Fakultet, kvalificerer R O B Olæring på flere måder.

Forskerne bidrager med inspiration angående de nyeste robotteknologier og trends, også de mere simple teknologier der med fordel kan anvendes til undervisningsformål. Derudover giver SDU partneren indsigt i aktuelle forskningsprojekter, fx:

  • Virtual reality og alkohol: Unge kan komme med til en virtuel fest ved at tage et par VR-briller eller billige Cardboards på. Nøjagtig som til en almindelig fest stilles de unge over for en række valg, der handler om alkohol – skal man tage imod endnu en drink? Man vælger via sin mobiltelefon, og som genstandene ryger indenbords, kan man følge med i den aktuelle promille. Der laves realistiske scenarier for, hvilke konsekvenser den stigende promille får, som “festen” skrider frem. Endelig får de unge nogle helt konkrete idéer til at fravælge den næste drink med en god begrundelse.
  • MORF – en modulær robot til direkte afprøvning  af ny software på hardware. MORF er let og hurtigt at bruge, således at udviklerne kan fokusere på controlleren mere end på hardwaren. Kinematikken er inspireret af naturen, og MORF´en ligner da også et insekt, en lille hund eller et egern, afhængigt af programmeringen.

Andre projekter og criticial friends

(MUlernes)

(crossingIT m.fl.)